nefretimsin (arabesk mim)

sLn yolladı tamam dedik geçtik, FF'e yazmış tamam bu sefer garanti yazıyorsun dedik yine olmadı, bu sefer melankolikdeli'den de görünce yazmak gerektiğini anladım.. buyrun nefret ettiklerim..

* nemle birleşen bunaltıcı sıcak,

* 3G reklamı (evet evet meşhur olan)

* yeşil otobüslerin ilk çıkanları (özellikle yaz aylarında, sauna mısın mübarek)

* ttnet

* kolbastı

* ikiz misiniz siz diye soran insanlar (hayır öyleysek de sanane di mi?)

* onu nasıl yiyorsun, bunu nasıl izliyorsun yaaa cümleleri kuranlar (herkesin zevki kendine değil mi? )

* futbol yorumcuları (ör: Erman Toroğlu, Şansal A, Hıncal Uluç v.s)

* bana ısrar edilmesi

* birkaç kişi (isim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum, hiçbiri blogumu okumuyordur muhtemelen ama popstar havasına girdim bir kere)

* havlayan köpekler,

* sudan sebeplerle bana yalan söylenmesi,

* böcekler,

* erkeklerin içlerine giydiği beyaz kolsuz atletler (beyaz çorap bile daha sevimli, brrrr)

* yarım kalan yazıyı tamamlamak (şu an yaptığım gibi),

* bir şeyi yapmak zorunda kaldığım için yapmak,

* ketçap,

* sigara (ilk madde olmalıydı),

* muhasebe dersi (anlamıyorum yahu!!)

* hocalarımın biri (evet evet o hepiniz anladınız değil mi)

* ismail yeka ve türevleri

'nden nefret ediyorum efendim.. daha da bir ton vardır muhtemelen ama bu kadar olsun.. mimi yollayıp başımın etini yiyen herkese teşekkür ediyorum.. bu mim benden de bünyeye gelsin.. kendisi mimse bana yolla diyerek çok istediğini belirtti az evvel :)

bir dizinin düşündürdükleri..

günün uzun kısmını oturma odasında geçirmek beraberinde kötü alışkanlıklar da getirebiliyor.. örneğin dizi izlemek..

bugün (çarşamba) yayınlanan bir diziyi izliyorum son zamanlarda.. tabi mischief ne kadar dizi takip edebilirse..

"aa o bugün müydü ya", "e geçen hafta ne olmuştu?" "ben bunu geçen hafta izlemedim galiba yaa.."

benzeri ünlemleri sık sık çıkararak dizi izliyorum.. izledikçe hepsinin birbirine benzediğini keşfetmeye başladım.. onlarla ilgili bir şeyler karalayayım istedim müsadenizle.. dizinin adını yazmadım zaten ilgilendiğinizi de düşünmüyorum :P

ilk olarak slow motion tepkiler dikkatimi çekiyor.. bir insanı ummadığınız bir yerde gördüğünüzde ismini söyleyip (isim şart) 5 bilemedin 10 saniye boyunca bayat balık gibi karşıya bakmanız gerekiyor.. günlük hayatında böyle bir tepki veren var mı Allah aşkına! yurdum insanı dizilerde kendini bulduğu için izlemiyor mu bunu? e peki nerede kaldı gerçekliği?

yıllarca bebek bekleyen insanların çocukları olmaz ama tek gecelik yasak beraberlikler mutlaka bebekle sonuçlanır.. (arada bir değiştirin yahu dizinin ilk bölümünden anlıyorsun çocuğun işin içine gireceğini...)

namus abidesi, dürüst, fakir ama gururlu ailenin çocukları hafif ve sahtekar olur.. anne baba arasında mutlaka biz nerede yanlış yaptık muhabbeti geçer.. (nerede kaldı sizin ağırlığınız, 2 çocuk yetiştirememişsiniz)

ve bu aile dürüstlük içinde yaşadığı için genellikle fakirdir ve bu durum bizim gözümüze sokulur (sanki bütün zenginler sahtekarmış gibi)

zengin jönün mutlaka bir "wingmani", bir "ekürisi" (Türkçenin yetersiz kaldığı an) vardır ve bu adam kızlarla gezip tozmaya bayılan tiplerdendir..

"en büyük aşklar nefretle başlar" sözü bu tuhaf dizilerden sonra çıkmıştır muhtemelen.. zira hepsinin ilk bölümünde özellikle hatun kişisi erkek kişisine karşı ağır nefret beslemektedir.. (günlük hayatta örneği var mı? ben karşılaşmadım..)

dizide herkesin aşık olduğu başkaları vardır.. şule ahmete ahmet ayşeye ayşe bana.. v.s v.s senaristler ayşe-ahmet ahmet-ayşe aşkını sıkıcı bulurlar muhtemelen, ya da türk halkı entrikaya bayılmaktadır.. (ama bir yerden sonra da bayıyor yahu) (ayrıca ayşe uzak dur benden :P)

eğer birini annesi-babası terketmiş ise terkeden kesinlikle en olmayacak kişidir (sevdiğin kızın ya da düşmanının ebeveyni) ve gerilimin tavan yaptığı bölümlerde mutlak suretle ortaya çıkacaktır.. ortaya çıktığı anda kaçınılmaz son: bayat balık bakışı..

eğer silah muhteva eden bir diziyse ve vurulan kişi başrol ya da en kötü adamsa 10 kurşun yese bile ölmez ama figüran ise rastgele sıkılan tek bir kurşun direkt olarak öldürür..

evden kaçıp/kaybolup hayat kadını, hayat kadını tüccarı ya da sapıklara denk gelmeyen genç kızımız oldu mu peki? karnı acıksın, canı sıkılsın parası bitsin eve dönsün arada bir yahu..

yoruldum, fikriniz gelirse yorum yapın ben altına eklerim =)

istisnaların kaideyi bozmayacağını hatırlatıp senaristlere çemkirmek istiyorum.. şaşırtın beni yahu.. katil uşak çıkmasın bir sefer de.. düşündürtün, merak ettirin.. bakın şimdiden söylüyorum o iki adam da kardeş.. ben dedim diyeceğim ileride..

ps: küçük olanı kimse istemiyorsa talibim, öbürüne 5 basar, en azından uzun kollu gömlek-kapri giymiyor yahu =)
ps2: şaka he talip değilim, Allah sevdiğine bağışlasın (okur mokur)

never say never dude..

bugün düşünme günüydü benim için.. hayatı sorguladım bol bol..

nereden geldik??

neredeyiz??

nereye gidiyoruz??

hayatın bize ilk öğrettiği büyük konuştuğumuz her şeyi yiyor olmamız sanırım..

asla gitmem..

asla gelmem..

asla konuşmam..

asla dinlemem..

asla..

asla...

birkaç yıl önce bugünlerimde böyle olacağımı duysam güler geçerdim ama hayat öyle tuhaf bir şey ki en olmadık zamanlarda en olmayan şeyleri gösterebiliyor..

ramazandan önceki son günlerimi arkadaşlarla geçirmeye çalışıyorum.. yorucu ama benim açımdan bir o kadar da keyifli.. bir de acayip heyecanla beklediğim yatay geçiş haberini alabilirsem dünyalar benim olacak sanırım..

bir türlü yerinden yurdundan ayrılamayan canım arkadaşım nihayet ilimize teşrif etti.. özlemişim onlarla vakit geçirmeyi.. yarın, öbürgün tekrarlamak niyetindeyim.. bakıcaz artık :)

ibraam tatlıses kardeşimiz Barış Manço'dan severek dinlediğimiz dağlar dağlar isimli şarkıyı yeniden seslendirmiş.. eğer Barış ağabeyimiz bunu duyuyorsa mezarında ters dönüyordur eminim.. yahu yapmayın, etmeyin, yazıktır!! merak eden varsa (ki tavsiye etmem) buyursun:




bursalı ya da gaziantepli olmadığı halde olay tv (2 tane var), karadenizli olmadığı halde karadeniz, hamsi, çay tv, azeri olmadığı halde azeri tv, izmirli olmadığı halde ege tv hatta ve hatta arap olmadığı halde el cezire tv izleyen başkaları da vardır değil mi benim babam yalnız olamaz? yeter yahu hepsinin yörelerini bile ezberlemişim 8-)

öyle işte.. artık daha sık görüşeceğiz galiba blog kardeşim.. canım yazmak istiyormuş meğerse..